KIDS: Ik en den Theo

10/07/2021 - 15H

Tickets

IK EN DEN THEO / MOI ET LE THEO OVER DE KNOTSGEKKE WERELD VAN DOODGEWONE KINDEREN.

Echte muziek voor échte kinderen van 3 tot 93. Absoluut niet braaf, maar zeker ook niet stout.

Bij Ik en den Theo / Moi et le Théo (her)bekijk je de wereld door kinderogen. Kinderen, ouders en grootouders kunnen rondlopen als robots, stoelendansen, luchtgitaar spelen in een rockband, door de ruimte zoeven in een raket, bezoek krijgen van nonkel Jazz en nog veel meer... Kortom, ze verkennen de uiterste grenzen van hun fantasie.

Afhankelijk van de samenstelling van het publiek zingen Ik en den Theo/Moi et le Théo in het Nederlands of in het Frans of, in de beste van alle werelden, in beide talen.

Piet Maris en Theophane Raballand (allebei van Jaune Toujours) doen hun ding op accordeon en drum, maar vooral... met het publiek, dat voortdurend wordt uitgedaagd om mee te zingen, dansen, springen en fantaseren.

Ik en den Theo / Moi et le Théo heeft twee albums uit (boek+cd) voor kinderen. De boekjes zijn omkeerbaar, waardoor je kan kiezen of je de liedjes in het Nederlands of in het Frans wil ontdekken. Muzikaal zijn er ook een paar gastrollen voor andere leden van Jaune Toujours.

Piet Maris: 'We spelen rechttoe rechtaan liedjes, zonder veel poespas. Ik schrijf de liedjes vanop de ooghoogte van jonge kinderen, in alle eenvoud, maar zonder alles te versimpelen. Een beetje Rock 'n Roll, niet te braaf, maar ook niet platvloers.'

De stemmige illustraties van Sarah Baur plaatsen elke song in zijn eigen universum, wat voor veel afwisseling zorgt. 'Ik probeer om de eigenzinnige kant van het duo te respecteren. Ze zijn stoer op een heel zachte manier. Dat wil ik in de illustraties in de verf zetten. Bovendien spreekt de muziek kinderen van alle leeftijden aan, daar wil ik ook rekening mee houden. De beeldtaal mag niet te kinderlijk en ook niet te puberaal zijn.'

Socials

Organisatie

De Vrienden Van Brosella vzw
Les Amis De Brosella asbl

Chrysantenstraat 28
1020 Brussel, België

BE 0430.989.113

Contact

Directeur
Bert Schreurs
+32 475 35 08 04
bert@brosella.be
Production/communication
Lua Huyghebaert
+32 476 85 87 02
lua@brosella.be

Follow us