Brandee Younger trio

De harpiste en componiste Brandee Younger tart elk genre en laat dan ook geen label op zich plakken. Onlangs genomineerd voor de 2022 GRAMMY voor Best Instrumental Composition voor 'Beautiful is Black' en de NAACP Image Award voor Most Outstanding Album, heeft ze opgetreden en opgenomen met artiesten als Pharoah Sanders, Ravi Coltrane, Charlie Haden, Common, John Legend, The Roots en Lauryn Hill.

In 2021 bracht ze een nieuw album "Somewhere Different" uit op het legendarische Impulse Records. “Somewhere Different" bevestigt niet alleen haar talent op de harp, het demonstreert ook haar vermogen om ontroerende, genre-overstijgende, kleurrijke platen te maken die ondertussen menig muziekliefhebber heeft weten te overtuigen. Naast fuzion jazz, warmbloedige new soul, low key hiphop, verlichte gospel en rock is er ook ruimte voor rhythm-and-blues.

Maar hoe verscheiden deze caleidoscopische composities op het eerste zicht ook mogen zijn, ze klinken toch steeds mooi gerijpt en matuur en verdienen daarom absoluut hun plek op de mainstage van Brosella!

 

Fans houden ook van: Dezron Douglas, Makaya McCraven

Socials

Organisatie

De Vrienden Van Brosella vzw
Les Amis De Brosella asbl

Chrysantenstraat 28
1020 Brussel, België

BE 0430.989.113

Contact

Directeur
Bert Schreurs
+32 475 35 08 04
bert@brosella.be
Production/communication
Lua Huyghebaert
+32 476 85 87 02
lua@brosella.be

Follow us