artist image
©

Bram De Looze

BEL     JAZZ
Jazz tussen klassiek en improvisatie!
Naarmate Bram De Looze's discografie en web van nationale en internationale connecties in omvang toeneemt, wordt het steeds duidelijker hoe persoonlijk zijn muziek is en hoe hij erin slaagt een innerlijke drang te combineren met een uiterlijke nieuwsgierigheid. Zijn muziek is niet enkel cerebraal maar ook verfijnd en bedachtzaam. Als pianist zoekt hij steeds naar nieuwe manieren om zich te uiten, en experimenteert met de belangrijkste ingrediënten van melodie, harmonie en ritme.

Als lid van het Belgische LABtrio, dat hij op 16-jarige leeftijd mee oprichtte, maakte Bram De Looze (°1991) onmiddellijk indruk met zijn unieke combinatie van technische vaardigheid en maturiteit. In een generatie vol talent kon De Looze zijn plaats opeisen. Een beurs om te studeren aan de hoog aangeschreven New School For Jazz And Contemporary Music in New York werd opende de weg naar meer internationale bekendheid.

Door het vermengen van klassieke muziek en vrije improvisatie met jazz vond hij een nieuw evenwicht.
Als je De Looze zou vragen naar zijn huidige positie als pianist, zou hij je waarschijnlijk vertellen dat het gaat om de noodzaak te blijven evolueren. Echter, als je Colour Talk ziet als een freeze frame van waar De Looze zich bevindt, is het moeilijk om het niet te zien als een hoogtepunt in een carrière die nog wat meer verrassingen in petto zou moeten hebben.
Bram De Looze - piano
Ontdek op :    Spotify