artist image
© auberginemanagement

Aka Moon

BEL     JAZZ
Release concert van het gloednieuwe album - OPUS 111!
Sinds hun debuut in 1992 is het vernieuwende trio Aka Moon niet meer weg te denken uit de Belgische jazzscene. Hun verfrissende aanpak van de jazz geeft het trio een heel bijzondere stijl. Sinds hun eerste ontmoeting met de Aka Pygmeeën in 1992 heeft Aka Moon hun aandacht gericht op verschillende Afrikaanse, Indiase, Noord-Afrikaanse, Cubaanse, Arabische, Afro-Amerikaanse en Europese tradities. Aka Moon's unieke plaats in de hedendaagse muziekscene is te danken aan het feit dat ze, ongeacht welke trend, kunst combineert met muzikale knowhow. Aka Moon jongleert met polyritmes en polyfonie. In trio of grotere formaties kruisen ze elkaar op een caleidoscopische en ongrijpbare manier, waardoor een niet te classificeren, transcendente en kosmische wervelwind van muziek ontstaat. Ze hebben meer dan 20 albums uitgebracht, in meer dan 30 landen gespeeld en samengewerkt met 's werelds meest virtuoze muzikanten, choreografen en artiesten.
We zijn blij hen te mogen verwelkomen voor hun allereerste concert met hun nieuwe album dat in april is uitgebracht: Opus 111.

De Pianosonate nr. 32 op.111 (1821-22) is niet alleen een van Beethovens meest emblematische werken, maar ook een manifest van radicale moderniteit. De vernieuwingen die hij voorstelde, met name op het gebied van ritme, lieten de meeste tijdgenoten van de componist verbluft. Het trio deed voor de gelegenheid beroep op drie sterke muzikanten : de zanger Fredy Massamba, met zijn krachtige stem; de rijzende ster van de Portugese accordeon João Barradas, die moderniteit toevoegt door zowel akoestische als elektronische instrumenten te bespelen; en de pianist Fabian Fiorini.
Fabrizio Cassol (alto saxofoon)
Michel Hatzigeorgiou (elektrische bas)
Stéphane Galland (drums)

+ GASTEN

Fredy Massamba (stem)
Fabian Fiorini (piano)
João Barradas (accordeon)
Ontdek op :