artist image
© Adrien H Tillmann

Edmar Castañeda Trio feat. Gregoire Maret

De overtreffende trap van harp.

Met Edmar Castaneda halen we een pure muzikant in huis, die onmogelijk in vakjes te steken is. Wie denkt dat je op harp alleen lieflijke muziek kunt maken, zal na dit concert nooit meer zo denken.

Deze in New York woonachtige Colombiaan bespeelt zijn harp met net zoveel kracht en pit als flamencomuzikanten hun gitaar. Op virtuoze wijze mengt hij latin jazz met traditionele Colombiaanse muziek. De Colombiaanse bandleider Edmar Castaneda speelt al vanaf zijn dertiende harp. Zijn stijl is uniek doordat de Zuid-Amerikaan in zijn spel latin-jazz en traditionele Colombiaanse muziek vermengt. De harp is een veelgebruikt instrument in de Colombiaanse muziek en het lukte Castaneda om zijn harpspel te vertalen naar een jazzomgeving.

Sinds hij in 1994 naar Amerika verhuisde, is Castaneda een wereldwijd begrip. Hij speelde met sterren als trompettist Wynton Marsalis, gitarist John Scofield, saxofonist Paquito D'Rivera, mandolinespeler Hamilton de Holanda, maar ook met Sting of Paco De Lucia. Nu komt hij met zijn trio met saxophonist Shlomi Cohen en drummer Rodrigo Villalon.

En wie kon hij op Brosella beter als gast meebrengen dan de Zwitserse mondharmonicaspeler en Grammy-winnaar Grégroire Maret, door velen beschouwd als de opvolger van onze eigen Toots.


''Producing cross-rhythms like a drummer, smashing chordal flourishes like flamenco Guitarist and collating bebop and Colombian music, Edmar is almost a world unto him-self''. New York Times

Edmar Castañeda: harp
Shlomi Cohen: saxofoon
Rodrigo Villalon: drums
Grégoire Maret: mondharmonica
Ontdek op :