artist image
©

Lars Danielsson & Paolo Fresu

SWE, ITA     Jazz
Wanneer eenvoud schoonheid betekent.

Paolo Fresu was al eerder te gast in het Groentheater, op de 40ste Brosella, met het Corsicaanse polyfonisch koor A Filetta en bandoneonist Daniele Di Bonaventura. Hun emotionele concert rond schrijver Aimé Césaire en het verzet van Jean Nicoli liet niemand onberoerd. Dit jaar komt hij terug met een andere grootmeester in de melodische lyriek, de Zweedse contrabassist en cellist Lars Danielsson. Samen stellen ze hun nieuwe project Summerwind voor, met heerlijke composities en covers, die het duo luchtig en zacht brengt.

Hun muziek doet je verlangen om te reizen, van de wilde bergen van Sardinië tot de eindeloze Zweedse bossen. Paolo Fresu's trompet imponeert door zijn expressiviteit en stijl, die Chet Baker en Miles Davis benadert. Ook Lars Danielssons contrabas ontroert, met pure en betoverende melodieën. Het duo straalt een gevoel van rust uit, maar brengt ook warme gloed, als van een smeulend vuur dat in elke compositie een weldoend evenwicht vindt.

Bij Fresu en Danielson is geen enkele noot overbodig; elk geluid en elke stilte krijgt betekenis. Het belooft een intimistische en poëtische ontmoeting te worden in het magische Ossegempark.

Paolo Fresu: trompet, bugel
Lars Danielsson: contrabas, cello