artist image
©

Pérez, Cohen, Potter Quintet

PAN, ISR, USA     Jazz
Een supergroep om vrouwelijke kunstenaars en schrijvers te eren.


In 2017 wilde Danilo Pérez het eeuwfeest vieren van de geboorten van Dizzy Gillespie, Ella Fitzgerald, Mongo Santamaria en Thelonious Monk door een echt all-star team van muzikanten samen te brengen rond zijn project Jazz 100. Het publiek viel meteen voor de innige broederschap tussen de pianist, de trompettist Avishai Cohen en saxofonist Chris Potter. De drie zwaargewichten van de jazz besloten samen het avontuur voort te zetten en creëerden een kwintet, met de bas van Larry Grenadier en Nate Smith op drums.

Dit keer niet om standards van de grote meesters van het genre (briljant) te herinterpreteren. Nee, ze besloten om zich "door vrouwen te laten inspireren”, hun creativiteit te stimuleren door inspiratie te halen uit het oeuvre van Angela Davis, Zora Neale Hurston, Maya Angelou of de Israëlische dichter Zelda. Originele composities die verhalen vertellen vol emoties en verzuchtingen.

De sublieme connectie tussen de vijf muzikanten en de gecreëerde alchemie maken van jazz een vector van interculturele dialoog. We zijn getuige van de bekroning van een wereldwijde jazz: een inclusieve jazz, die de geluiden van de planeet verkent, die bruggen bouwt. Ze zijn ongetwijfeld de waardige erfgenamen van Miles Davis en Wayne Shorter, waarvan Danilo Perez nog steeds de vaste pianist is. Geen louter toeval dus...

Danilo Pérez: piano
Avishai Cohen: trompet
Chris Potter: saxofoon
Larry Grenadier: contrabas
Johnathan Blake: drums