artist image
©

Danças Ocultas feat. Dom La Nena

PRT, BRA     Folk, World, Accordeon
De poëzie van vier accordeons en betoverende zangeres.

“A trip to heaven”. Daar gaan we naartoe met de combinatie tussen de zoete stem van de jonge Braziliaanse zangeres en celliste Dom La Nena en de poëzie van het Portugese accordeonkwartet Danças Ocultas. Beide delen een impressionistisch, teder universum, waarin fragiliteit betovert.

Danças Ocultas groeide van een groepje experimenterende muziekstudenten uit tot een van Portugals meest geslaagde en vernieuwende muziekprojecten. Met vier diatonische accordeons, waaronder een zelf uitgevonden basaccordeon, creëren de muzikanten een karakteristiek en erg herkenbaar geluid, waarbij het functionele en innovatieve gebruik van lucht opvalt.

De jonge Braziliaanse celliste en zangeres Dom La Nena (Dominique Pinto) wordt vaak met Lhasa de Sela vergeleken en verblijft tegenwoordig ook in Frankrijk. Als twintiger heeft zij al een indrukwekkend palmares, waaronder optredens met Jane Birkin, Camille, Jeanne Moreau en Piers Facini. Met haar hemelzoete stem wekt zij bewondering, haar composities vertalen de breekbaarheid van iemand die op jonge leeftijd vervreemdde van haar roots.

Samen brengen ze ontroerende melancholische saudades, melodieën die doordringen, herinneringen en filmische beelden oproepen, maar vooral betoveren en ontroeren.


"There is no doubt Dom La Nena is becoming one of the major female voices in Latin music.” NPR
"Dom is like a very deft magician, and every song sounds sacred.” The New Yorker
“Danças Ocultas have managed to leave the circuit of mere accordion lovers and to perform on big stages” Jazz Thing

Dom la Nena: zang, cello
Artur Fernandes: diatonisch accordeon
Filipe Cal: diatonisch accordeon
Filipe Ricardo: diatonisch accordeon
Francisco Miguel: diatonisch accordeon
Ontdek op :