artist image
©

Echoes of Zoo feat. Pantelis Stoikos

BEL, GRC     Jazz
Psychedelische jazz met een punkattitude.

Een dubbele Carte Blanche is het logische gevolg van Brosella’s bewuste keuze om folk en jazz breed te bekijken vanuit een eenduidig Brussels en hedendaags standpunt. Daarom opteren we ervoor om deze dubbele opportuniteit te geven aan de jonge muzikale duizendpoot, Nathan Daems, die zich even goed thuis voelt in de jazz als in de folk, en als het even kan, beide artificiële artistieke grenzen overschrijdt. Dit is een statement en geeft aan dat Brosella niet in vakjes wil denken. Ook de programmatie van Edmar Castaneda op de folk-dag kadert in die context.

Al staan de leden van Echoes of Zoo bekend om hun deelname aan Black Flower, De Beren Gieren of Compro Oro, toch is het de energie en het engagement van één van de favoriete bands uit Nathan’s kindertijd, Rage Against The Machine, die aan de oorsprong van de groep liggen. Muziek uit een hogedrukpan, klaar om uiteen te spatten. Maar ook een geëngageerde muziek die een stem geeft aan diegenen die over het algemeen stil blijven. Echoes of Zoo beschrijft haar stijl als oosterse en dierlijke groove.

Er wordt gezegd dat er een tijd was dat we met de dieren konden praten. Praten doen ze nog steeds vandaag, maar het is gewoon zo dat we gestopt zijn met naar hen te luisteren, ze worden niet meer begrepen. Echoes of Zoo slaakt een kreet van revolte en brengt een boodschap van strijd, van survival. Boodschappen uit de dierenwereld vertaald, zodat mensen ze opnieuw kunnen leren ontcijferen. Iedereen begrijpt wat ie wil, het belangrijkste is er naar te luisteren.

Speciaal voor Brosella Festival zal Echoes of Zoo vergezeld worden door Pantelis Stoikos, één van de meest creatieve hedendaagse trompettisten uit de Balkan world & jazzwereld. Een veelzijdig muzikant, die enerzijds de jazzcodes, hedendaagse muziek en vrije improvisatie beheerst, maar zich tegelijkertijd heel natuurlijk beweegt tussen verschillende regionale stijlen van Macedonië, Griekenland, Bulgarije, Turkije en Roemenië. Gewoonlijk dirigeert hij zijn eigen projecten, zoals het Balarom Trio, het Pantelis Stoikos Quartet of de Florina Brass Band. Mis dus deze kans niet om hem met Echoes of Zoo te zien musiceren !

Nathan Daems: tenor saxofoon
Falk Schrauwen: drums
Bart Vervaeck: elektrische gitaar
Lieven Van Pee: elektrische bas
Pantelis Stoikos: trompet
Ontdek op :