artist image
©

Marquis Hill Blacktet

USA     Jazz
Het Afro-Amerikaans erfgoed als inspiratie.

Marquis Hill is een geweldig trompettist, die, ondanks zijn jonge leeftijd – 29 - een solide reputatie heeft opgebouwd. Als winnaar van de Monk Award, vermoedelijk de belangrijkste competitie in de jazzwereld, is hij één van de leidende figuren geworden van deze nieuwe generatie jazzmuzikanten, bekend om hun durf en het niet schuwen van risico's.

Marquis Hill volhardt in zijn werk om de barrières tussen de muzikale genres te slopen. Hedendaagse en klassieke jazz, hiphop, R & B, Chicago house, neo-soul, enz; voor Hill zijn het allemaal essentiële elementen van het oorspronkelijke Afro-Amerikaanse creatieve erfgoed. "Alles komt van dezelfde boom", poneert hij. In dit perspectief heeft Hill samengewerkt met een heleboel grote namen, waaronder Marcus Miller, Dee Dee Bridgewater, James Boney, Kurt Elling, Joe Lovano en die andere beroemde acoliet van de nieuwe scène in Chicago, Makaya McCraven.

Deze missie, verschillende stijlen samenbrengen, en de perfecte beheersing van zijn instrument zijn het handelsmerk en de rode draad in de verschillende projecten van Marquis Hill geworden. Op het Brosella Festival laat hij zich vergezellen door zijn Blacktet, een uniek ensemble dat ondertussen als een soort hogeschool voor toekomstige grote talenten mag beschouwd worden.

Marquis Hill: trompet
Patrick Bartley: altsaxofoon
Mike King: piano/klavier
Jeremiah Hunt: contrabas
Jonathan Pinson: drums

Ontdek op :