artist image
©

Stéphane Kerecki French Touch

FRA, BEL     Jazz
French touch met jazzy toets.

Een geweldige gok in de vorm van een eerbetoon: samen met een groep pure jazzsolisten enkele van de historische nummers van de French touch, de ‘new wave van de elektronische muziek’, vertolken zonder gebruik te maken van elektronische instrumenten. We horen Daft Punk uiteraard, maar ook Phoenix, Air, Chassol, Kavinsky, Justice en M83, kortom alles wat in Parijs bekokstoofd wordt om de dancefloors van de hele planeet in rep en roer te zetten. Hoewel jazz altijd populaire muziek gebruikt heeft om zijn repertoire te vernieuwen en zijn sonoriteit opnieuw uit te vinden, hebben jazzmuzikanten zich tot nu toe nooit de French touch toegeëigend.

Toch sluit dit concert perfect aan bij de echte jazztraditie, met name populaire muziek van de eigen tijd opsnuiven om zichzelf opnieuw uit te vinden. En het resultaat is verbluffend: lyriek, expressie en improvisatie, waar een eenvoudige bewerking van een nieuw soort standaarden verwacht werd. Vanzelfsprekend zijn de vakmannen achter deze metamorfose allemaal goudsmeden, als sidemen of als leiders van hun respectievelijke ensembles. Hun onmiskenbaar talent maak het hen mogelijk welke muziek ook opnieuw te kneden en om jazz te maken met dit, op zijn zachtst uitgedrukt, onverwachte materiaal.

Een overtuigende ervaring, vol nieuwe sensaties voor diegenen die de originele songs kennen, en een spannende ontdekkingsreis voor diegenen die de wereld van de French touch op deze manier ontdekken. Een concert op Brosella in het teken van originaliteit en inventieve melodieën, waarvan we verbaasd zijn dat we ze steeds maar mee blijven neuriën.

Stéphane Kerecki: contrabas
Jozef Dumoulin: piano, keyboards
Fabrice Moreau: drums
Julien Lourau: soprano saxofoon
Ontdek op :