artist image
© Stefaan Temmerman

Urbex feat. Magic Malik & Jozef Dumoulin

BEL, FRA     Jazz
De nieuwe Belgische jazzscene op geluidsexpeditie.

De toon wordt onmiddellijk gezet door de naam van het project, URBEX, of het verkennen van verlaten, meestal stedelijke plekken, waar de natuur geleidelijk aan overneemt. En er was al sprake van muzikale verkenningen toen we de groep in 2015 verwelkomden, toen de formatie, nauwelijks de kinderschoenen ontgroeid, hun eerste opnamen presenteerde. Dit album en de hoog energetische concerten die er mee gepaard gingen, maken van Urbex vandaag één van de vaandeldragers van de nieuwe Belgische jazzgeneratie.

Een tweede album zag sindsdien het daglicht en het leek ons logisch om ze opnieuw op het festival te verwelkomen, omdat de muziek van Urbex ook geëvolueerd is en nieuwe grenzen verkent in de zoektocht naar elektronische effecten en zwevende, sfeervolle geluiden. Bovendien is de titel van hun tweede album "Sketches of Nowhere" niet toevallig, het is een duidelijke verwijzing naar één van de grootste jazzpioniers, Miles Davis, die onvermoeibaar probeerde om jazz met verschillende andere muzikale genres te verenigen.

Op het Brosella Festival maken we ons klaar voor een take-off naar een groovy galaxy, tussen realiteit en fantasie, in de weelderige omgeving van het Groentheater. Voor deze gelegenheid zal Urbex vergezeld worden door Fender Rhodes-goochelaar Jozef Dumoulin en de betoverende fluitklanken van Magic Malik, die we reeds een paar jaar terug tijdens het carte blanche-concert van Oak Tree mochten verwelkomen.

Jean-Paul Estiévenart: trompet
Bert Cools: gitaar
Bram De Looze: piano
Félix Zurstrassen: elektrische bas
Antoine Pierre: drums

Gasten:
Jozef Dumoulin: Fender Rhodes
Magic Malik: fluit
Ontdek op :