De huidige crisis treft onze musici hard.

Maar de Belgische jazzwereld is dynamisch, veerkrachtig én solidair.
Dat bewijst Bel Jazz Fest. Met dit online festival presenteren wij samen met 10 andere gevestigde festivals op 29 en 30 mei een mooie staalkaart van de Belgische scene. De concerten vinden plaats  in de studio’s van concertzaal Flagey in Brussel, een van de bekendste jazz zalen van ons land. 

Jazz.be

Flagey is dan wel de fysieke locatie van waaruit alle concerten zullen worden gestreamd, maar jazz.be wordt de plaats van gebeuren.
Voor slechts 15 euro krijg je als bezoeker toegang tot de volledige line-up: een waaier aan jong talent en gevestigde muzikanten.

Belgische jazz lééft

Brosella stuurt samen met jazzfestivals BRAND! Mechelen, Brussels Jazz Festival, Brussels Jazz Weekend, Jazz à Liège, Gaume Jazz Festival, Gent Jazz, Jazz Brugge, Jazz Middelheim, Leuven Jazz en Tournai Jazz Festival een krachtig signaal de wereld in: Belgische jazz lééft en heeft je nodig. Met steun van Stilletto PRoductions, JazzLab en VI.BE!

We wachten allemaal ongeduldig op liveconcerten, maar je kan onze muzikanten nu al steunen via deze weg. Laten we samen solidair zijn!

Diversiteit en kwalitatieve streaming…

De organisatoren van Bel Jazz Fest gaan voor een rijk geschakeerd Belgisch jazzaanbod:

De Beren Gieren, An Pierlé Quartet,  Nordmann, Jean-Paul Estiévenart Quartet, Bram De Looze, Compro Oro, Esinam, DJ AliA, Tuur Florizoone, schntzl, Mâäk Quintet, Antoine Pierre Urbex Electric, Kurt Van Herck Trio, The Brums, Manuel Hermia Trio, Anneleen Boehme, Eve Beuvens, Casimir Liberski Trio, Lubiana, Commander Spoon, Karen Willems, Glass Museum, Nabou en Bert Cools!

Beide festivalavonden starten om 18.00 uur

Vanuit zes verschillende locaties in het Flagey-gebouw, die allemaal garant staan voor een uitmuntende akoestiek, zullen de concerten – in hoge audio- en beeldkwaliteit worden gestreamd. Sommige concerten worden eerder opgenomen.

Bezoekers kunnen online van podium wisselen en via chat met andere kijkers van gedachten wisselen. Perfect om samen met vrienden van te genieten ! Tickethouders hoeven geen noot te missen en kunnen de content tot een week na het festival blijven bekijken en beluisteren.

Blijvend platform

Op ditzelfde platform willen wij allen tezamen ook na het festival onze diverse jazzscene in binnen- én buitenland blijven promoten.

Bel Jazz Fest praktisch

  • 29 en 30 mei 2020 telkens van 18:00 tot 00:00
  • Tickets & livestream via www.jazz.be
  • Vaste ticketprijs: € 15 (twee dagen, 24 concerten, een week lang geldig), met mogelijkheid tot donatie
  • Info & vragen via info@jazz.be
  • Een organisatie van BRAND! Mechelen, Brosella, Brussels Jazz Festival, Brussels Jazz Weekend, Jazz à Liège, Gaume Jazz Festival, Gent Jazz, Jazz Brugge, Jazz Middelheim, Leuven Jazz en Tournai Jazz Festival
  • Met sterke steun van: DB Video, Stilletto PRoductions, JazzLab, Les Lundis d’Hortense, VI.BE, Jazz & Mo, de Vlaamse Gemeenschap, de Franse Gemeenschap en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest
  • Sponsors: Payconiq by Bancontact, Kick, Piano’s Maene

Met spijt in het hart moeten we jullie laten weten dat de 44e editie van het Brosella festival niet kan plaatsvinden.

We bereidden verschillende scenario’s voor en hoopten tot het laatste moment aan deze moeilijke beslissing te kunnen ontsnappen. Maar in deze tijden van onzekerheid en na de overheidsmaatregelen die deze week zijn aangekondigd, is annuleren de enige optie.

Natuurlijk hopen wij ook dat de situatie begin juli zal versoepelen, maar we kunnen het risico niet nemen.

Wij wensen u, ons trouwe publiek, onze toegewijde vrijwilligers, onze partners en iedereen die ons festival steunt, veel moed toe.  

Het annuleren van deze editie is een harde klap voor ons team en voor al onze vrijwilligers die zich elk jaar met zoveel positieve energie inzetten om van ons festival zo’n bijzonder onderdeel van de Brusselse zomer te maken.

Maar bovenal zal deze aflassing onvermijdelijk financiële gevolgen hebben, niet alleen voor onze vzw, maar ook voor alle artiesten die er zouden optreden. We proberen nu al, zo goed als we kunnen, oplossingen te vinden om hen te ondersteunen Vooral voor onze lokale artiesten. Ook zal dit zware gevolgen hebben voor onze partners en leveranciers.

We keken er erg naar uit om het nieuwe programma te presenteren, dat zoals elk jaar bestaat uit nationale en internationale artiesten, maar ook uit veelbelovende jonge lokale talenten. We waren zo blij jullie in juli weer, voor het 44ste jaar op rij, te kunnen ontmoeten in het prachtige groentheater in het Osseghempark!

Laten we deze positiviteit behouden en elkaar volgend jaar weer ontmoeten! 

Het mooie is wel dat we nu 2 keer zoveel tijd hebben om een nòg mooiere editie van ons prachtige, kleine festival te bedenken.

In tussentijd sturen we jullie allemaal al onze moed en steun toe.
Zorg voor jezelf, en iedereen in je omgeving!

De Vrienden van Brosella 

Volg Brosella op Facebook, Twitter en Instagram, Like en Share the love!