Brosella XXS x Hello Summer 

Door de Coronacrisis hebben we jammer genoeg de 44e editie van het Brosella Festival moeten annuleren.
Want uw veiligheid is onze hoogste prioriteit. Maar we zijn er toch in geslaagd om een alternatief festival op te zetten in het kader van Hello Summer van de Stad Brussel.

Van donderdag 6 tot en met zondag 9 augustus ging Brosella XXS door in het Groentheater aan de voet van het Atomium. Het evenement was gratis maar je moest wél je kaartjes (binnen je bubbel) reserveren. En voor wie nog meer wilde, organiseerden we op 14 en 15 augustus samen met Hello Summer concerten aan het Administratief centrum aan de Congreskolom in Brussel.

XXS

In normale omstandigheden brengt Brosella één weekend boordevol muziek met de eerste dag folk en de tweede jazz. Voor deze bijzondere XXS-editie werden de concerten gespreid over vier dagen. Ze gingen enkel door in het Groentheater, dat omwille van de sanitaire maatregelen maximaal plaats bood aan 200 personen per sessie. Uiteraard werden alle andere geldende regels gerespecteerd: afstand bewaren, beschikbaarheid van sanitaire gel, het dragen van maskers, ontsmetten van materiaal, enz.

Line-up: een rijk geschakeerd Belgisch folk- en jazzaanbod

Deze onvergetelijke Brosella XXS-editie bracht een reeks onvergetelijke optredens.

Op donderdag genoten we van Brussels Balkan Orchestra XS en Emre Gültekin & Vardan Hovassian.
Vrijdag dansten we vurig (op afstand) met Super Rumba en ontdekten we het uniek muzikaal universum van Tom Theuns & Aurélie Dorzée.

In het weekend zorgde Blue Mockingbirds voor een geweldige sfeer, waren steltenlopers XXL2MUSIC van de partij en liep er een roze gorilla rond!
Zaterdag luisterden we naar de ontroerende en zijdezachte stem van Naima Joris en naar 3’AIN, een hedendaagse jazzband met invloeden uit het Midden-Oosten. Zondag luisterden we naar pianovirtuoos Bram De Looze en werden we helemaal gelukkig van het Pauline Leblond Trio.

De kers op de taart? De stomende wereldpremière van Opus 111, het gloednieuwe album van Aka Moon. Van een mooiere afsluiten konden we niet dromen.

Het weekend erna konden de liefhebbers aan het Administratief centrum genieten van onze extra bijdrage aan Hello Summer, met op zaterdag Ani (Tropical DJipsies) Le Grand Mechant Loop (Giraffes & Penguins), Metx Diaspora Orch en Green Moon Trio en op zondag Didi (Tropical DJipsies) Rebel Up SebCat, Rahona & Manuel Hermia en Commander Spoon.

‘Dank u wel!’ XXL

Graag willen we u van harte bedanken om ons te blijven steunen ondanks deze moeilijke tijden.

Deze mini-editie was een succes dankzij de inzet en passie van onze artiesten, fantastische vrijwilligers, de partners maar natuurlijk ook dankzij ons zo warm, liefdevol en respectvol publiek. En uiteraard ook zeggen we ook van harte een grote ‘Dank u wel’ aan de Stad Brussel, de Federatie Wallonië-Brussel, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Vlaamse Gemeenschap, voor hun steun en de fijne samenwerking. 

Like en share the love!

Volg Brosella op Facebook en Instagram